GoodHouse | Obaveštenje
Održavanje higijene, bolnice, pošte, čišćenje,
16954
single,single-post,postid-16954,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Obaveštenje

bolnica9

Obaveštenje

Тиме су, први пут откако се државна земља издаје у закуп, све општине у Србији добиле сагласност на Годишњи програм у складу са Законом о пољопривредном земљишту, усвојеним почетком године.

У првих неколико месеци ове године у легалне токове убачено је више од 130.000 хектара

државног земљишта које су претходне године илегално обрађивали појединци и компаније. Протеклих недеља готово све локалне самоуправе у Војводини спровеле су први круг лицитације за пољопривредно земљиште у државној својини, а негде то чине ових дана. Интересовање паора за закуп државног пољопривредног земљишта у том првом кругу, барем у општинама у којима је он већ завршен, није било велико па је доста неиздате земље остало за други круг, који би требало да буде спроведен пре Нове године.

Цена закупа пољопривредног земљишта у неким војвођанским општинама није достигла 40.000 динара за хектар, а највећи број ораница отишао је по почетној цени, која је уједначена на државном нивоу. Показало се тако да пољопривредници, који су претходних година стално оптуживали општине да пољопривредно земљиште дају у закуп привилегованима, или нису превише заинтересовани да их сада сами закупе или за то једноставно немају новца.

No Comments

Post A Comment